Den forsømte hagen

Jeg hadde egentlig tenkt å vise dere hva vi hadde gjort av forbedringer i hagen i sommer, men her så har det fortsatt ikke skjedd stort spennende. Frem til nå har mye av vår tid gått til de nyankomne geitene våre, hvor den ene er rene rømningskongen og gitt oss heltidsarbeid som geitevoktere. Geitene har ikke spist opp plantene i bedene enda, men de har forsynt seg godt av klokketimene. Gjerdet vi hadde satt opp måtte erstattes med en annen variant, og når vi trodde det løste alle våre problemer dukket det bare opp nye. Tilly (som hun heter) spratt elegant over sauenettingen eller satt seg fast i forsøk på å komme litt lenger på utsiden med hodet.

(Bildet viser Tilly som har tatt seg inn i boligen vår mens den lar seg imponere av Rock Cushion)

Vi fant ut at med mindre vi fant inspirasjon fra et fengsel og satt opp en 3 meter høy murvegg, ville ingen gjerder klare å holde denne geita unna trøbbel. Derfor endte vi opp med nettopp det; ingen gjerder. Nå har vi et virtuelt gjerdesystem som ved hjelp av lydsignal viser geitene hvor grensene går og det har heldigvis gått over all forventning! Nå har vi fått tilbake den normale hverdagen og kan dra bort uten å bekymre oss for alvorlige skader eller rømninger, ikke minst holder dette systemet geitene unna blomstene og bedene våre.

(Etter hvert skal hele taket være dekket av sedum!)

Noe smått fikk vi gjort før rabalderet brøt løs. Vi var nødt å bygge inn renseanlegget som står i skråningen for å beskytte det mot vær og vind. Vi endte derfor opp med et tak på den eksisterende muren rundt som stakk opp som et forstyrrende element fra hagen. For å gjøre det litt mindre sjenerende har vi valgt å plante sedum på taket, som er sukkulente stauder med lav vekst og tykke blader, for at det skal gli inn i omgivelsene. Siden vi har plantet frø fremfor å kjøpe ferdige matter er ikke det ferdig resultatet synlig enda, men som dere kanskje ser har det begynt å gro i det små. Tenk hvor flott det blir når det er ferdig og plantene dekker hele taket som et teppe!

Nå skal vi nyte resten av sommeren, og siden geiteproblematikken er løst er forhåpentligvis vårt nye sedumtak trygt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *