Eksotisk inspirasjon i utlandet

Dette kan kanskje fremstå som et sponset innlegg, men det er det altså ikke.

Når jeg er ute og reiser finner jeg ofte inspirasjon til interiøret fra stedet jeg besøker som jeg tar med meg hjem. Både i Norge og utlandet; hoteller er som en skattekiste for oss interiørelskere. Et av stedene som har imponert meg mest var hotellet vi bodde på i Gran Canaria julen 2018; Lopesan Baobab Resort. Dette hotellet har med all sin glans fortjent sin anbefaling videre.

(Private bilder)

Idet du går over broen som fører til hotellets resepsjon er det som om du trer inn i en helt ny verden skjermet fra resten av Gran Canaria. Du blir møtt av duften av bambus og lyden av fossefall sammen med en behagelig stemningsmelodi som skaper en illusjon om at du akkurat tok skrittet inn i en nydelig verden du ikke ante fantes for noen skritt tilbake siden. Idet du trer inn vil du trolig aldri ønske å snu deg tilbake igjen før du er på vei ut.

I likhet med både fasaden og uteområdet bærer interiøret et tydelig preg av afrikanske elementer kombinert med en moderne stil. Sammen med detaljer du ikke kan se deg mett på, får også resten av dine sanser bekreftet den samme opplevelsen av en luksuriøs og eksotisk tilværelse. Totalen resulterer i en behagelig atmosfære med et slående og unikt uttrykk! Det er ganske åpenbart at her er det investert i dyktige interiørdesignere og arkitekter som har skapt et mekka for interiørinspirasjon for oss besøkende! Selv ble jeg veldig inspirert av de ulike kontrastveggene og romavdelerene i metall. Plankeveggen over resepsjonen og relieffveggene i restauranten var definitivt blant mine store favoritter og det er en stor mulighet for at disse blir en inspirasjon til et fremtidig prosjekt hjemme.

Uteområdet er delt inn i mange soner skjermet fra området ved bruk av planter og snirkler, områder som du nærmest kan gjemme deg bort i. Disse områdene er lenket sammen av stier og broer som du må benytte for å oppdage hva som gjemmer seg rundt neste sving. Ved å kun gi deg et glimt av noe bortenfor trigger det trangen din til å utforske videre, og du oppdager raskt at det var verdt det. Ved å ta i bruk dette ”bortenfor og bak”-prinsippet i din egen hage vil du også kunne gi en illusjon om at hagen din er større.

Helhetlig har hotellet et gjennomgående tema, krydret med varierte og spennende elementer som alle hører hjemme i deres røde tråd, fullført ved å alltid sette prikken over i`en. Man forstår raskt at dette er et hotell utenom det vanlige!

(Bildene er publisert med tillatelse fra Lopesan Baobab Resort.)

Har du noen steder du har hentet inspirasjon?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *